Γιατί Το Βιολογικό Βαμβάκι Είναι Καλύτερο Από Το Συμβατικό Βαμβάκι;


Στην Alitty είμαστε υπερήφανοι που προμηθεύουμε μόνο την υψηλότερη ποιότητα και τα καθαρότερα προϊόντα που μπορούμε να βρούμε. Προμηθεύουμε προϊόντα που κατασκευάζονται κυρίως από βιολογικό βαμβάκι που καλλιεργούνται κάτω από δίκαιες συνθήκες εργασίας. Πολλοί πελάτες έρχονται σε μας αφού πέρασαν χρόνια αντιδρώντας στα δικά τους ρούχα και τα συνηθισμένα υφάσματα και είναι ενθουσιασμένοι που βρίσκουν ανακούφιση με τη μετάβαση στο βιολογικό βαμβάκι. Άλλοι έρχονται σε μας αναζητώντας ένα ύφασμα που φέρει λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και λιγότερο κίνδυνο για την υγεία των αγροτών (και τις οικογένειές τους) που είναι υπεύθυνοι για τις καλλιέργειες. Το βιολογικό βαμβάκι γεμίζει όλες αυτές τις επιθυμίες και πολλά άλλα.

Το Συμβατικό Βασικό Βαμβάκι


Η ανάπτυξη του συμβατικού βαμβακιού αντιπροσωπεύει μια σημαντική ποσότητα τοξικών χημικών ουσιών, παρασιτοκτόνων και συνθετικών λιπασμάτων. Πάνω από το 15% της παγκόσμιας χρήσης φυτοφαρμάκων και το 25% της παγκόσμιας χρήσης εντομοκτόνων πηγαίνει στην παραγωγή συμβατικού βαμβακιού. Επιπλέον, το συμβατικό βαμβάκι αντιπροσωπεύει δραστικές ποσότητες εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και ζημιών στα υπόγεια ύδατα. Οι αγρότες που καλλιεργούν συμβατικό βαμβάκι δεν είναι μόνο πιο πιθανό να πληρώνονται με άδικο μισθό, συχνά υποφέρουν από δια βίου επιπτώσεις στην υγεία ή ακόμη και θάνατο, ως αποτέλεσμα του εμπορίου τους. Είναι πιθανό οι διακινούμενοι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να εργάζονται στους αγρούς, να πληρώνονται ανεπαρκώς και να υποφέρουν από έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες.

Η Βιολογική Διαφορά


Ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων αγωνίζεται με αυτοάνοσες και χρόνιες ασθένειες υγείας. Αναπνευστική ασθένεια, αλλεργίες, και περιβαλλοντικές ευαισθησίες είναι επίσης δραστικά σε άνοδο. Οι άνθρωποι στρέφονται προς τα βιολογικά τρόφιμα ως αποτέλεσμα. Δεν έχει νόημα να επιλέγετε με την ίδια λογική και βιολογικά βαμβακερά υφάσματα; Γιατί να δώσουμε τόση έμφαση σε αυτό που πηγαίνει μέσα στο σώμα μας αγνοώντας το ευαίσθητο όργανο που καλύπτει ολόκληρο το σώμα μας, απορροφώντας από όλα όσα το αγγίζουν; Όταν φοράμε συμβατικό βαμβάκι, ξοδεύουμε όλη την ημέρα (και τη νύχτα) με τοξικά υπολείμματα από τα ρούχα, τα κλινοσκεπάσματα κλπ., σε όλο το σώμα μας. Έχετε ποτέ εκτεθεί σε δηλητηριώδη κισσό ή δηλητηριώδη βελανιδιά; Είχατε μια έντονη αντίδραση-και δεν έπρεπε καν να το φάτε. Η έκθεση μόνο στο δέρμα σας ήταν περισσότερο από αρκετή!

Το βιολογικό βαμβάκι προσφέρει πολλά οφέλη στους αγρότες και τους καταναλωτές. Οι καταναλωτές μειώνουν το τοξικό τους φορτίο, ωφελούν το περιβάλλον και αποκτούν ένα προϊόν υψηλότερης ποιότητας. Οι αγρότες ωφελούνται όχι μόνο από την ευημερία τους, αλλά με καλύτερη απόδοση, πολλά οφέλη για την εκμετάλλευσή τους, όπως περισσότερη βιοποικιλότητα και υγιέστερο έδαφος, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς γνωρίζοντας ότι διατηρούν τη γεωργική τους γη στο μέλλον. Και βοηθώντας να διατηρήσουμε το φυσικό μας περιβάλλον και να το αποτρέψουμε από το να γίνει όλο και πιο τοξικό.

Ποιότητα


Ενώ το κόστος εκ των προτέρων μπορεί να είναι λίγο περισσότερο από ό,τι τα συμβατικά ρούχα σε μεγάλα καταστήματα, τα βιολογικά βαμβακερά ρούχα θα κρατήσουν μέσα από πολλά περισσότερες πλύσεις, και θα παραμείνουν να φαίνονται και να αισθάνονται σπουδαία. Θα γίνονται όλο πιο μαλακά με κάθε πλύσιμο. Και όταν έχει φθαρεί ένα βιολογικό βαμβακερό αντικείμενο, μπορείτε να το κομποστοποιήσετε και να το δώσετε πίσω στη γη! Ή κόψτε το για να φτιάξετε μη τοξικά μαντήλια και κουρέλια.

Πώς να ξεκινήσετε με το βιολογικό βαμβάκι

Οτιδήποτε πηγαίνει κατευθείαν ενάντια στο δέρμα σας ή ξοδεύετε σημαντικά ποσά χρόνου είναι καλές εκτιμήσεις για το βιολογικό βαμβάκι. Προσπαθήστε να μην αισθάνεστε συγκλονισμένοι. Ξεκινήστε με μικρά βήματα και αντικαταστήστε τα πράγματα στην ντουλάπα και το σπίτι σας σταδιακά. Προϋπολογίστε για την αγορά ενός ή δύο στοιχείων κάθε ημέρα πληρωμής και προτείνετε τα βιολογικά αντικείμενα που θέλετε ως ιδέες δώρων γενεθλίων και δώρα εορτών.

Οι κάλτσες είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε (για δώρο που δίνει, καθώς και δώρο που λαμβάνει). Οι κάλτσες σας βοηθούν να αγκαλιάσετε το ευάλωτο δέρμα στα πόδια σας όλη την ημέρα! Και είναι ένα μικρό αντικείμενο. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν βιολογικές βαμβακερές κάλτσες ως δώρα. Προτού το ξέρετε θα έχετε την ντουλάπα σας γεμάτη από καθαρά, υγιεινά βιολογικά ενδύματα που όχι μόνο θα αγαπήσετε να φοράτε, αλλά θα αισθανθείτε υγιέστεροι μέσα σε αυτά, και υπερήφανοι για να ξέρετε ότι κάνετε μια διαφορά! Όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά δημιουργείτε υγιέστερες, δίκαιες μισθολογικές θέσεις εργασίας με κάθε αγορά.

Ας μιλήσουμε για την πιστοποίησηGOTS: Παγκόσμια Βιολογικά Κλωστοϋφαντουργικά Πρότυπα

Οι παρακάτω πληροφορίες είναι αποσπάσματα πληροφοριών από την ιστοσελίδα τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ: GOTS

Γενική Περιγραφή

"Το Παγκόσμιο Πρότυπο Βιολογικής Κλωστοϋφαντουργίας (GOTS) είναι το παγκοσμίως κορυφαίο πρότυπο επεξεργασίας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων για βιολογικές ίνες, συμπεριλαμβανομένων οικολογικών και κοινωνικών κριτηρίων, που υποστηρίζονται από ανεξάρτητη πιστοποίηση ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων . . . “

Στόχος

” . . . να καθοριστούν παγκοσμίως αναγνωρισμένες απαιτήσεις που εξασφαλίζουν τη βιολογική κατάσταση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, από τη συγκομιδή των πρώτων υλών, περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνης κατασκευής μέχρι την επισήμανση, ώστε να παρέχεται αξιόπιστη διασφάλιση στον τελικό καταναλωτή.”

Σας προτείνουμε να ψάχνετε και να αγοράζετε από μάρκες που φέρουν την πιστοποίηση της GOTS. Αυτό σημαίνει οτί η αλυσίδα των υφασμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ελεγχόμενη και φιλική προς το δέρμα, το περιβάλλον και τους αγρότες.