About Us

Πού μαζευουμε τα υλικα μας;

Η συγκομιδη γινεται στην Ινδια και την Κινα.

Στην Alitty, συνεργαζόμαστε στενά με τους προμηθευτές μας για την πηγή μόνο των καλύτερων πρώτων υλών, που καλλιεργούνται ή παράγονται με τρόπους που δεν βλάπτουν τους ανθρώπους, τα ζώα ή το περιβάλλον. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά 100% GOTS πιστοποιημένο βιολογικό βαμβάκι από την Ινδία, ανακυκλωμένο πολυεστέρα από την Κίνα και άλλα βιώσιμα υλικά, όπως Modal®.

Που βρισκονται τα εργοστασια μας;

Δημοσιευουμε τα ονοματα και τα στοιχεια επικοινωνιας των προμηθευτων μας ως διαφανη πρωτοβουλια.

Επί του παρόντος, συνεργαζόμαστε μόνο με πέντε εργοστάσια στο Μπαγκλαντές και ένα στην Κίνα, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε υποστηρικτικές, μακροπρόθεσμες και συνεργατικές σχέσεις μαζί τους.

Τι είναι το Ιδρυμα Δικαιου Εμποριου;

Εξασφαλιζει δικαιη εργασια.

Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των εργαζομένων μας, συνεργαζόμαστε πολύ στενά με το Ίδρυμα Δίκαιου Εμπορίου ή Fair Wear Foundation (FWF) και υποστηρίζουμε τους συνεργάτες μας με την προσέγγιση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ). Μετά από έναν εκτεταμένο κοινωνικό έλεγχο, μας έχει αποδοθεί το status 'Leader' από την FWF, πιστοποιώντας ότι δείχνουμε βέλτιστες πρακτικές σε σύνθετους τομείς, όπως η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι. Διαθέτουμε επίσης ορισμένους μηχανισμούς για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, όπως εσωτερικούς κώδικες δεοντολογίας, μηνιαίες εκθέσεις και καθημερινές επισκέψεις στα εργοστάσια με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Που φτιαχνουμε τα ρουχα μας;

Η μεταποιηση γινεται στο Βελγιο.

Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με την Stanley/Stella, έναν πανευρωπαϊκό βιώσιμο κατασκευαστή από το Βέλγιο. Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό ως κατασκευαστές, και είναι πιστοποιημένοι με το Παγκόσμιο Βιολογικό Πρότυπο Κλωστοϋφαντουργίας και το Πιστοποιητικό Δίκαιου Εμπορίου. Η αλυσίδα κλωστοϋφαντουργίας είναι πλήρως διαφανής και ελεγχόμενη, και το εκτιμούμε αυτό πάνω από όλα. Υπεύθυνη προμήθεια, βαφές οι οποίες δεν είναι επιβλαβείς, και το δίκαιο εμπόριο είναι σημαντικοί παράγοντες για εμάς.

Εχουμε επιγνωση των περιβαλλοντικων μας επιπτωσεων;

Συλλεγουμε δεδομενα απο ολη την αλυσιδα εφοδιασμου μας για να μας βοηθησουν να εργαστουμε για την ελαχιστοποιηση της.

Όσον αφορά τα περιττά νερά, όλα τα συνεργαζόμενα εργοστάσιά μας είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονες μονάδες επεξεργασίας νερού που αφαιρούν τοξικά στοιχεία από το νερό και εξασφαλίζουν ότι είναι ασφαλές να επαναχρησιμοποιηθεί. Προσπαθούμε επίσης ενεργά να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουμε.

Τι υφασματα χρησιμοποιουμε;

Βιολογικό βαμβακι και σε ορισμενες περιπτωσεις ανακυκλωμενο πολυεστερα και πολυεστερα.

Τα υφάσματά μας είναι κατασκευασμένα από καθαρό, οργανικό βαμβάκι φτιαγμένο με δίκαιο εμπόριο και μικρές ποσότητες ανακυκλωμένου πολυεστέρα σε μπλούζες και πουλόβερ και μικρές ποσότητες πολυεστέρα στα παντελόνια και σορτς. Τα ρούχα προϊόντα μας είναι εγκεκριμένα Vegan απο την PETA, εξασφαλίζοντας ότι δεν βλάπτονται ζώα κατά την δημιουργία τους, ποτέ.

Ποιο ειναι το οραμα μας;

Συνεχιζουμε να πιεζουμε για νεες πρωτοβουλιες βιωσιμοτητας.

Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για την επίτευξη της βιωσιμότητας, αλλά σίγουρα απολαμβάνουμε να καταλήγουμε σε νέους, καινοτόμους τρόπους εργασίας οι οποίοι έχουν θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και τον πλανήτη. Από την επιδότηση σε δίκαιες τιμές σε παντοπωλεία στα εργοστάσια των εταίρων μας, στην ανακύκλωση των αποβλήτων των υφασμάτων, συνεχώς ερευνούμε στην ανάπτυξη νέων ιδεών οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.